:: معرفی همایش


جامعه اسلامی وانديشمندان آن با پیشینه فرهنگی پربار و غنی و تکیه بر آموزش کتاب الهی نمیتوانند نسبت به مرگ و میر و صدمات جانی سالانه هزاران کودک و پیر و جوان و بی سرپرست شدن خانواده ها بی تفاوت باشند. آمار صدمات وخسارات حوادث رانندگی و حوادث ریلی و هوایی در شهر ها و جاده های کشور آماری غیر قابل قبول ونگران کننده است ورفع این گرفتاری از جامعه اسلامی ازاهم امور و وظیفه انسانی، ملی و شرعی است، که به گفته پیامبر خدا «هر که روز خود را آغاز کند و به امور مسلمین و رفع گرفتاری آنان اهتمام نورزد مسلمان نیست» گرچه در سالهای اخیر شاهد تلاش مسئولین اجرایی کشور در چاره اندیشی و اتخاذ تدابیر فوری برای کاهش نرخ رشد حوادث بوده ایم، آمار و ارقام تصادفات سالهای اخیر همچنان بیانگر کاهش نرخ تلفات بوده و چنانچه اخیرا شاهد آن هستیم اقدامات انجام گرفته، راهکار جامع همه جانبه و علمی جهت تضمین کاهش بیشتر و مستمر این تلفات خواهد بود.
حادثه یک تصادف معمول و پدیده اجتماعی است که به نادرستی با تفکیک سه عامل راننـده، راه و خودرو، هم ریشه های عمیق و هم آثار مخرب و ناگوار آن مغفول مانده است. عوامل وقوع حوادث رانندگی، به ویژه در کشور ما، وسیع و پیچیده است و شایسته است که بجای نگاه ساده اندیشانه به عناصر حاضر در صحنه، به علل این پدیده نگریسته، با تحقيـق عالمانه به تحلیل و تدبیر آن پرداخته و بر اساس آن به راهکارهای اجرایی اندیشیده شود. تخلفات رانندگی و خطاهای انسانی، نواقص جاده ای و مشکلات معابر، نواقص فنی خودروهـا وفقدان تجهیزات ایمنی ، مشکلات امداد و نجات وفوریت های پزشکی، فرسوده بودن ناوگان ریلی و هوایی بعلاوه عوامل وشـرایط محیطی دیگر، مواردی است که مستلزم چاره اندیشی فوری، برنامه ریزی کوتاه مدت واقدامات اضطراری است و این همه تنها در سایه یک مدیریت و سازماندهی هماهنگ و هـم افزایی نیروهای موثر به نتیجه خواهد رسید. اما، در کنار این اقدامات حل بحران، چاره اندیشی بلند مدت لازم است که نیازمند تفکر و مشارکت وسیع تر محققین و نهاد های فرهنگی اجتماعی و اجرایی کشور است، حل این معضلات ترافیکی، باز سازی و ترمیم جاده ها، معابر سنتی و بازسازی ناوگان ریلی و هوایی و استفاده از لوکوموتیو ها و واگن ها و هواپیماهای مدرن و رفع نقاط حادثه خیز در ضمن توسعه و طراحی استاندارد و ایمن راههای کشور، کنترل و پایش هوشمند حمل ونقل شهری و جاده ای، بهره گیری از فناوری های نوین ارتباطات واطلاعات، طرح و تجهیز خودروها با امکانات و ادوات ایمنی راننده از یک سو و مدیریت موثر امداد و نجات مصدومین و توسعه آموزش ها و اقدامات پزشکی لازم از سوی دیگر تنها نمای بیرونی حوادث رانندگی، ریلی و هوایی را در بر می گیرد.
در حوادث جاده ای دید جامع نگر به نقش پلیس و نیروی انتظامی شایسته عنایت بیشتری است. آموزش عمومی و اختصاصی، برنامه ریزی مستمر فرهنگی برنامه سازی رسانه های جمعی، نقش کلیدی صدا و سیما به عنوان رسانه گسترده ملی جزء لاینفک یک راه حل کاربردی است. قانون گریزی و قانون ستیزی شایسته احدی از آحاد مردم نیست و باید به تحلیل و درمان آن پرداخت. اصلاح رفتارهای ناهنجار رانندگی از سوی دیگر نیازمند تنظیم و تکمیل مقررات نامناسب، جرایم و تخلفات، و پشتیبانی هماهنگ سازمان مجری و ضابطین آن است. این موضوعات جایگاه بررسی و دقت نظر محققین علوم اجتماعی، روانشناسی و حقوق است. این موارد، با ابعاد و جوانب گسترده آن محورهای اصلی این همایش را شکل داده اند و کارشناسان، پژوهشگران و استادان علوم و مهندسی در این جمع گرد هم آمده اند تا ضمن ارئه تجارب و یافته های تحقیقاتی با همفکری پایه های یک حرکت عمیق تر اثر بخش را استوار سازند.
به این ترتیب، تحقیق و طراحی و اجرای سیستم جامع حمل ونقل شهری - جاده ای، سیستم جامع راهنمایی و رانندگی، طرح امداد جاده ای، آموزش و فرهنگ سازی و انضباط بخشی، سیستم پیشگیرانه قانونی و قضایی و سیستم های پشتیبان اقتصادی نظیر بیمه خودرو و خدمات درمانی، زیر سیستمهای یک راه حل جامع فراگیر را تشکیل می‌دهند که البته موكداً از دیدگاه ایمنی و در یک ساختار و فرایند منسجم ایجاد شوند. هدف این کنفرانس که به خواست خداوند با نیت اهتمام به کاهش خسارات و تلفات تصادفات جاده ای، سوانح ریلی و هوایی تشکیل گردیده است تاکید بر این حقیقت است که این پدیده بایستی با نگرش علمی مورد بررسی قرار گرفته و در کنار اقدامات فوری با مطالعات و تحقیقات تحلیلی جامع برای راهکارهای میان مدت و بلند مدت برنامه ریزی شود.
دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در پی برگزاری موفقیت آمیز سه دوره کنفرانس ملی تصادفات جاده ای، سوانح ریلی و هوایی به عنوان یکی از مراکز علمی پیشرو در زمینه ایمنی حمل و نقل در راستای پیگیری اهداف خود در کمک به کاهش آمار مذکور و تاثيرات تأسف بار ناشی از آن، با همت همکاران خود در دانشکده ی فنی و مهندسی و با حمایت و همیاری دیگر دانشگاه ها، سازمان ها و همچنین یاری دستگاه های متولی در حوزه ی حمل و نقل و ترافیک و همچنین با حمایت مالی شرکت مهندسی مشاور طراحان آمایش مسیر اقدام به برگزاری چهارمین کنفرانس ملی تصادفات جاده ای، سوانح ریلی و هوایی نموده است تا بار دیگر قدم کوچکی در جهت حل این معضل برداشته باشد. به امید این که شاهد مفید بودن نتایج و استفاده ی هرچه بیشتر مسئولین و برنامه ریزان کشور از دستاوردهای این کنفرانس بزرگ ملی باشیم. امید است که به لطف خداوند تعالی و با همفکری و همیاری و همکاری همگانی روز به روز، این تلخکامی عمومی کاهش یابد و حمل و نقل و سفر و گردشگری در کشور ما به امری ایمن و دلپذیر تبدیل شود.

نمایه ISC




دریافت گواهینامه


 

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.3)